Live-communicatie is communicatie in het écht

De samenkomst van mensen met als doel om elkaar te informeren, te fascineren, te verbinden of te overtuigen is een van de krachtigste communicatiemiddelen. Nog steeds, want zelf ervaren laat dikwijls een onuitwisbare indruk achter. De oudste vorm van communicatie is het medium van de toekomst, en vooral in combinatie met andere (nieuwe) media. Onderstaande specialisten zijn ervan overtuigd dat de ‘persoonlijke ontmoeting’ één van de meest waardevolle marketing tools is.

Dit manifest is een pleidooi voor een doordachte en gestructureerde manier van denken over de waarde van live-communicatie. Ze dragen hiermee hun gedachtegoed uit, gaan graag de dialoog aan, en staan open voor alle kennis of initiatieven die bij kunnen dragen aan het aanscherpen van hun overtuiging.

Want de klik die ‘live’ ontstaat, is veel duurzamer dan de klik van een muis. Een goed gesprek is vruchtbaarder dan heen-en-weer mailen. Een glimlach of een handdruk hebben gewoon vaak meer impact dan het downloaden van een brochure.

Naarmate de wereld digitaler wordt, neemt het moment van de persoonlijke ontmoeting evenredig in belang toe. Zodra internet en live communicatie strategisch gecombineerd worden, ontstaat een ongekende synergie in het bereik én in de beleving van de boodschap. Live-communicatie biedt alle denkbare cross-mediale connecties. Het is prima in te passen in social media campagnes, en vice versa. Een live-communicatie inspanning kan onvergelijkbaar extra rendement opleveren en lang beklijven.

Live-communicatie events hebben toekomst als ze ingebed zijn in de marketing- en communicatiestrategie, en leveren met gemak meer op dan alle muisklikken bij elkaar. Om dat zeker te weten, is het formuleren van doelstellingen en het meten van resultaten een voorwaarde. Live-communicatie, bijvoorbeeld een beursdeelname, hoort niet te worden geleid door kosten maar door opbrengsten.

Onafhankelijke professionals hebben zich verenigd in een initiatief dat ‘Kippenvel – de kracht van communicatie in het écht’ heet. Ze roepen opdrachtgevers, brancheverenigingen, vakgenoten en pers op om inhoudelijk, aandachtig en strategisch om te gaan met dit medium: zakendoen wordt makkelijker en de wereld wordt er beter van. Want ‘live’ is altijd leuker!

Inspiratie ontstaat wanneer mensen mensen écht ontmoeten.


Doel van het Het initiatief Kippenvel

 
Live-communicatie is een marketingtool die een grote toekomst tegemoet gaat: mensen zijn en blijven sociale wezens en zullen het leuk, nuttig en inspirerend blijven vinden om elkaar te ontmoeten. Naast het medium beurzen zijn er talloze events waar dat in het écht bewezen wordt.

De Kippenvel initiatiefnemers hebben zich tot doel gesteld om
a) een juist en positief imago voor live-communicatie als effectief marketingmiddel te creëren
b) succesvolle cases onder de aandacht te brengen als een creatief en vooral effectief communicatie-instrument
c) huidige en toekomstige opdrachtgevers, maar ook de live-communicatie industrie, te inspireren en te stimuleren om een optimaal rendement uit het medium te halen
d) middels het Kippenvel manifest en andere, nader te bepalen uitingen, de belangstelling op te wekken van de (vak)pers voor ons vak
e) te focussen op meetbare conversie, maar ook op belangrijke ‘zachte’, imago-gerelateerde criteria als reputatie, aandacht, impact en vernieuwing.

Doelgroep

 
Kippenvel is in eerste instantie bedoeld om aan opdrachtgevers die live-communicatie waarderen als zinvolle marketingtool duidelijk te maken dat er specialisten zijn voor dit medium. Verder willen we graag alle mark/com professionals inspireren met de grote kansen van ‘live’ in een wereld die steeds digitaler lijkt te worden. Ook alle andere professionals en geïnteresseerden kunnen van de kunde en ervaring van de Kippenvel professionals gebruik maken:
a) opdrachtgevers op directie-niveau
b) communicatie- en marketing/organisatiebureaus
c) brancheverenigingen als CLC/VECTA, IDEA, VEA, BVA, Genootschap van Eventmanagers
d) eventbranche
e) vakpers
f) standbouwers