Opdrachtgever: APPLE Nederland
Concept en ontwerp: LASENZO Communicating Spaces, Utrecht, Paul Wilke

Vraag


“We gaan deelnemen aan de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling ( NOT) in Utrecht omdat we vooral feedback willen van het onderwijssegment om zo onze marketing strategie naar resellers te optimaliseren.”

Aanpak


LASENZO heeft ruim 100 projecten gerealiseerd te hebben voor APPLE Europe, APPLE Deutschland, APPLE France, APPLE corporate en APPLE Benelux, en is zeer goed bekend met de strikte internationale eisen en richtlijnen. Daarnaast was het belangrijk om te beseffen dat iedere beursdeelname tevens zijn eigen doelgroep thematiek heeft. Ieder project voor Apple, of het nu de 6 m2 op het Mediapark was of 600 m2 in Berlin, of de 2200 m2 in Brussel was belangrijk weer echt uniek.

Oplossing


APPLE hoeft zich niet te onderscheiden. Het is al onderscheidend. En dit dient keer op keer bevestigd te worden. Een zo zakelijk minimalistische mogelijke omgeving zonder kleur of ronde vorm is de eis. Toch moet de ruimte zo aanlokkelijk mogelijk zijn zodat de doelgroep zich volledig drempelloos voelt aangetrokken tot „ hands on” eigen beleving en de essentiële „ public demo” van de producten specifiek voor onderwijstoepassingen. De wit – zwarte wereld wordt verzacht door een verborgen lichtwerkingen. De aanpak zorgt voor volledige focus op het product & complementaire persoonlijke typisch APPLE informele dienstverlening. Zelfs de benodigde kabels zijn volledig onzichtbaar verdwenen zonder enige vloerverhoging!

Resultaat


De „ presence” van de stand op de beurs was zeer sterk waarneembaar door het maken van overduidelijke fundamentele keuzes, zoals ook in de gene van APPLE zit.
De beoogde doelgroep voelde zich open, drempelloos en persoonlijk ontvangen omdat de stand bemanning niet „ verdwijnt in de setting”. De bezoeker voelde zich ook volkomen vrij om zelf zich op de stand te informeren. Deze vorm van Live Communicatie was de juiste oplossing voor het verzamelen van veel snelle uitgebreide feed-back van beslissingsmakers in het onderwijs.