Opdrachtgever: DSM Food Specialties & Nutrional Products
Concept, ontwerp en projectmanagement:Kubik, Rob Minderman

Vraag


DSM is wereldleider op het gebied van voeding supplementen. De vakbeurs Natural Ingredients is de belangrijkste tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor deze sector en uiteraard is DSM daar prominent vertegenwoordigd. Maar bij het ontwerp van de beurspresentatie van 70m2 lag er wel een uitdaging voor Kubik: de ingrediënten die DSM produceert zitten in zoveel verschillende (eind)producten dat het vrijwel onmogelijk is om deze allemaal te presenteren. Of het nu gaat om de helderheid van bier, coating voor kaas, vitaminen, houdbaarheid of smaak, DSM heeft er op een of ander manier een bijdrage aangeleverd.

Oplossing


Kubik heeft een oplossing bedacht om zoveel mogelijk van de 25.000 bezoekers kennis te laten maken met de meer dan honderd producten die wetenschappers in laboratoria hebben ontwikkeld en die niet meer weg te denken zijn in ons dagelijks leven: de virtuele supermarkt. Deze unieke DSM beurspresentatie is onderverdeeld in diverse productgroepen: bakkerij, melk, babyvoeding en dranken. De “schappen” van deze supermarkt, zijn interactieve touch screens waarop in diverse stappen uitleg wordt geven over de ingrediënten, de toepassingen en het eindproduct.
Maar niet alles was virtueel; bestaande klanten en nieuwe relaties konden ruiken, proeven, ontmoeten en kennismaken met medewerkers van DSM. Een sapjesbar en banketbakker zorgden er voor dat er voldoende geproefd kon worden. De bovenverdieping was vooral bedoeld om met (bestaande) relaties bij te praten en nieuwe ontwikkelingen te bespreken.

Resultaat


De presentatie van DSM vormde de ideale combinatie tussen de digitale wereld en communicatie in het echt: bezoekers konden in samenspraak met DSM medewerkers zelf hun digitale boodschappenlijstje samenstellen. Hierbij werden tegelijkertijd alle zintuigen aangesproken en ervaringen uitgewisseld. Kubik en DSM hebben hiermee een succesvolle corporate presentatie gecreëerd, die voor meerdere business units en op verschillende beurzen is ingezet.