Opdrachtgever: Koninklijke Gazelle
Concept: Moodies, Colette Forma
Ontwerp: Mc worx, Jolanda ter Linde
Uitvoering: Dehullu Project BV

Vraag:


Nederland is een fietsland. En er zijn heel veel fietsenwinkels, en deze staan vol met heel veel fietsen. Gazelle wil zich in de fietsenwinkel onderscheiden met een shop-in-shop/display. Het ontwerp moet eenvoudig, opvallend en flexibel zijn. Vaak is de ruimte in de winkel beperkt, maar dit mag geen belemmering vormen voor het uitdragen van de Gazelle merknaam, de producten en de uitstraling.

Oplossing:


De oplossing was niet eenvoudig. De display die ontworpen is, moest voldoen aan veel eisen van zowel Gazelle (alle fietsen moeten erin passen, de uitstraling is éénduidig en onderscheidend), de fietswinkeleigenaar (aan te passen naar het aantal beschikbare vierkante meters, voldoen aan hoogtematen) en de eindgebruiker (fietsen moeten makkelijk in en uit de display kunnen worden gehaald, accessoires overzichtelijk hebben, extra online informatie beschikbaar en de folder moet voorhanden zijn).

Daarnaast is ook de fabricage een element waarmee rekening moet worden gehouden. De voorkeur ging uit naar een aluminium profiel oplossing, waarbij er zo min mogelijk custom made onderdelen zijn, maar alles uit voorraad kan worden opgebouwd. Dit maakt de implementatie in de 360 winkels in Nederland eenvoudig en bespaard veel kosten.

Het resultaat


De display van Gazelle is opvallend door zijn duidelijk aanwezige lichtlijnen. De lichtbak zorgt voor een extra attentie in de winkel en geeft een duidelijk beeld dat correspondeert met campagnes en reclame-uitingen. Er zijn verschillende displays ontworpen, afhankelijk van het aantal beschikbare vierkante meters in de winkel. Een op-maat oplossing, met alle voordelen van systeemoplossing.