Opdrachtgever: Piazza d’Oro
Concept, ontwerp en projectmanagement: oil for live communication, Paul Pennock

Vraag


Piazza d’Oro is een kwaliteitsespresso. Het wilde zich laten proeven aan eigenaren en inkopers van high-end horecagelegenheden: de betere bars, restaurants, hotels en clubs. Die doelgroep werd opgezocht op Bar.nl, een event met een zeer geselecteerd publiek. De vraag was om een omgeving te maken die hen niet af zou leiden van het proeven van de meest geconcentreerde vorm van koffie. Pure aandacht, zonder poespas.

Oplossing


De nieuwsgierigheid van de bezoeker werd geprikkeld door een strokengordijn met intrigerende teksten. Door het strokengordijn heen zag je kopjes zweven. Eenmaal in deze ruimte kwam men in het niets terecht door een spiegelvloer en ‘zwevende’ kopjes op transparante dragers in het midden van de ruimte. Verder niets… Hierdoor was de volledige focus op Piazza D’Oro mogelijk: proeven en genieten! Een stand met een grote ‘huh? factor’, waarbij de bezoekers echt even twee keer moesten kijken.

Resultaat


Bezoekers reageerden verrast en positief. Ondanks aanvankelijke vrees voor de spiegelvloer werden er meer contacten gelegd dan van te voren beoogd.