Opdrachtgever: PUMA
Concept, ontwerp en projectmanagement:Kubik, Rob Minderman

Vraag


Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Americas Cup, de oudste sport trofee waarom al sinds 1851 wordt gestreden in spectaculaire jachten, was het in 2013 voor de toeschouwers mogelijk deze zeilwedstrijd vanaf de kade in San Francisco te bekijken. Kubik was door PUMA gevraagd om voor dit evenement tijdelijke winkels en een evenementen locatie te ontwerpen. Hiervoor moest efficiënt gebruik worden gemaakt van verschillende containers die Kubik eerder in opdracht van PUMA ontwikkelde voor de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Volvo Ocean Race.

Oplossing


Kubik bedacht voor PUMA de “Boat Yard” als entree voor het Americas Cup Parc op Pier 27/29 in San Francisco. De “Boat Yard” bestond uit tien geschakelde zeecontainers die middels een brug constructie met elkaar verbonden waren. Hierin bevonden zich tijdelijke winkels voor Oracle Team USA en de officiële Americas Cup fan shop. Er boven op werd de PUMA Social Club ingericht: een lounge bar waar tijdens de Americas Cup finale vele evenementen werden georganiseerd.

Resultaat


De “PUMA Boat Yard” werd gedurende de Summer of Sailing de ontmoetingsplaats in San Francisco waar met name jongeren kennis konden maken met de zeilsport. De combinatie van een pop-up shop met een trendy club droeg bij tot een succesvolle commerciële exploitatie. De unieke invulling van dit evenement en het hergebruik van de containers werd beloond met de Event Design Award 2013.