Opdrachtgever: QI ict
Concept, ontwerp en projectmanagement: WITDESIGN Hans de Wit

QI ict is een opdrachtgever waarvoor WITDESIGN sinds vele jaren minimaal 1 beursdeelname per jaar realiseert. QI ict is gespecialiseerd in networking , security en meer. Doelstelling van de opdrachtgever is om zo veel mogelijk goede leads te genereren. De corporate branding van QI ict kenmerkt zich door een sterke aanwezigheid van de kleur oranje. Een kleur die binnen de ICT branche weinig wordt gebruikt maar daardoor een grote aantrekkingskracht heeft. Een aspect dat wordt overgenomen in de stands die WitDesign realiseert.

Doelstellingen:


Steeds wordt gezocht naar verrassende elementen die resulteren in extra ‘stopping power’. Elke langskomende bezoeker wordt een ijsje aangeboden. Deze extroverte en gastvrije opstelling is een goede methode om in contact te komen met veel prospects. Er wordt tevens gratis een lot aangeboden. Na het bijwonen van een korte informatieve presentatie kan middels een verloting iets worden gewonnen, bijvoorbeeld een iPod. Na elke presentatie is er een winnaar. Door deze zeer actieve houding van de stand bemanning worden na elke presentatie veel vakinhoudelijke gesprekken gevoerd.
Aan de buitenzijde van de stand is een collage van beeldschermen opgenomen. De presentatoren hebben dit middel gretig gebruikt om pakkende presentaties te ontwerpen.

Resultaat:


Resultaat van deze totaal ‘live communication’ aanpak is dat QI na de beurs een grote hoeveelheid nieuwe contacten heeft die ook kwalitatief als zeer hoog zijn in te schatten. Actieve opvolging na de beurs leidt daadwerkelijke tot opdrachten.
Het kritisch en creatief benaderen van de beursdeelname werpt zijn vruchten af. Het hebben van een grote stand is geen garantie voor succes. Het is de creativiteit, de energie en de aandacht die aan een project worden besteed die tot succesvolle deelname leiden. En dat kan ook heel goed in een relatief kleine stand van 40 mtr2.