Opdrachtgever: Schagen & Helder – Accountancy / Advies / Finance

Concept, ontwerp en projectmanagement: SchoonemanDesignHan Schooneman

Vraag:


Schagen & Helder is een jong en snel groeiend accountants bureau in Amstelveen en was al meer dan een jaar op zoek naar een eigen bedrijfspand in Amstelveen.
Op zeker moment heeft de eigenaar SchoonemanDesign ingeschakeld om te assisteren bij de aankoop van een bedrijfspand en daaruit voortvloeiend kwam de opdracht tot een gehele restyling van het uiteindelijk aan te kopen pand.

Geschiedenis:


Na vele bezoeken aan diverse kantoorpanden in Amstelveen werd uiteindelijk de keuze gemaakt voor een schitterend monumentaal gebouw in Amstelveen, voorheen onder andere bekend als Museum voor de moderne kunst Aemstelle.
De eerste tekeningen van het gebouw dateren uit 1923 en het werd opgeleverd aan een rijke familie in 1926. Het was een van de eerste gebouwen aan de Amsterdamseweg in Amstelveen in die tijd. Het pand heeft in de loop van de jaren verschillende eigenaars gehad en is ook vele malen verbouwd en aangepast.
Het pand is sinds 1998 officieel een monument en mag dan ook aan de buitenkant niet worden gewijzigd.
De laatste eigenaar was een bankier, het pand stond echter inmiddels al bijna vier jaar leeg en werd “bewoond” door een Antikraak beweging.
Mede vanwege de geschiedenis van het pand, de uitstraling en de prachtige locatie heeft Schagen & Helder doen besluiten om het pand aan te kopen.

Werkzaamheden:


Het pand is aan de binnenkant geheel gestript van alles wat de vorige eigenaar veertien jaar daarvoor had verbouwd en aangelegd. De gehele indeling en het materiaal en kleurgebruik was sterk verouderd en de nieuwe eigenaar wenste een kantoor van nu en voor de toekomst. SchoonemanDesign kreeg de opdracht om het gehele gebouw opnieuw in te richten en te restylen. Zonder afbreuk te doen aan de prachtige trapportalen en andere typische Art Deco ornamenten is SchoonemanDesign er in geslaagd om tot een ontwerp en uitvoering te komen passend in deze tijd en voor een jong kantoor als Schagen & Helder. Er is een speciaal vloerbedekking motief ontworpen door SchoonemanDesign die door het hele pand loopt, van de kelders tot en met de “Captain’s Cabin”.
De gebruikte kleuren zijn Wit RAL 9016 en Grijs RAL 9018, consequent doorgevoerd op alle muren en kozijnen. Er is gekozen voor een open structuur met flexibele werkplekken voor iedereen, ook de directie.
Schagen & Helder is ook een van de eerste accountantskantoren die het digitale werken hebben ingevoerd waardoor het aantal archiefkasten werd verminderd van ongeveer 80 stuks naar nu nog 10 stuks!
Een prachtige uitdaging voor SchoonemanDesign waar wij met trots aan hebben mogen werken, en waar wij zelf nu ook medebewoner van zijn.

Resultaat:


“Villa Aemstelle” is weer een prachtig mooi en uniek gebouw, aan de buitenkant in zijn oude glorie hersteld en aan de binnenzijde geworden tot een moderne, zakelijke en prettige werkomgeving voor de eigenaar en de onderhuurders voor nu en in de toekomst.