Opdrachtgever: SEDUS STOLL AG
Concept en ontwerp: LASENZO Communicating Spaces, Utrecht, Paul Wilke

Vraag:


Communiceer op de Duitse vakbeurs Orgatech, door middel van ruimte als medium, het merk SEDUS zodat de gewenste doelgroepen de volgende vraag aan de sales force zullen gaan stellen: “Wat is uw (meest) INNOVATIEVE product?”

Oplossing:


Bij ruimtelijke vormgeving staan meestal de facilitaire voorzieningen, of de esthetiek in het design centraal. Bij LASENZO staat het transporteren van de gewenste boodschap centraal waarbij de gedachten en concept zijn gebaseerd op de essenties van LIVE COMMUNICATIE; plaats & tijd & boodschap. Tevens was daarbij het aspect van slimme duurzaamheid, zo weinig mogelijk transport /opslagvolume en verspilling van materialen belangrijk. Alle traditionele standbouw denkwijzen zijn losgelaten om een uniek innovatief beleving te creëren waarbij multi-sensing aspecten een belangrijke rol speelden. 100% custum-made design.

Resultaat:


Het resultaat is een niet uitwisselbare nieuwe beleving, geënt op wat de gewenste doelgroepen activeert, waardoor het bezoekersaantal met bijna 30 % is gestegen in vergelijking met vorige beursdeelnames. De innovatieve presentatie, waarin het product niet gelijk centraal stond, maar de communicerende belevingswaarde heeft de positionering van SEDUS als innovatie merk succesvol versterkt. De vele extra gegenereerde “free publicity” was een aangename en onverwachte surplus!